12 mænd fra Malawi

12 mænd fra Malawi

Kom til til filmpremiere på MUNDUs seneste film om Malawi, som handler om et af Danmarks første bistandsprojekter.

Indbydelse til premiere på film om 12 mænd fra MalawiTolv unge mænd fra Malawi ankom til den lille søvnige stationsby, Kolind på Djursland i marts 1966. Her skulle de være i 1½ år og lære om bygninger, gartneri, landbrug og motorer, så de kunne lære fra sig, når de kom hjem igen.

Vi har besøgt Malawi i august 2021 og produceret en lille dokumentarfilm. Vi har efterlyst de 12 mænd og fundet nogle af dem. Vi har også undersøgt forskellige rygter om, at præsidenten af Malawi har besøgt Kolind,  og at kursisterne blev rekrutteret fra et paramilitært korps. Der blev bygget en skole for danske midler, den har vi også besøgt.

De unge mænd ankommer til Danmark en mørk vinteraften, og bliver indkvarteret på det gamle afholdshotel ved siden af skolen.

Mændene modtager otte måneders teknisk grundkursus i elementært håndværk og værktøjslære fra marts til november 1966.

Foruden selve undervisningen, er kursisterne på et to måneders ophold på gårde på Djursland, hvor de hjælper med det daglige arbejde. Derefter skal de i praktik på blandt andet maskinstationer og lokale virksomheder. Men mændenes gode evner og arbejdsomhed får skolen på andre tanker. I slutningen af grundkurset bestemmer Halvgaard og specialarbejderskolen, at mændene i stedet skal modtage en instruktøruddannelse. Deres idé er, at etablere en specialarbejderskole i Malawi hvor mændene kan blive lærere, og uddanne deres landsmænd i de færdigheder, som de har lært i Danmark.

 

Skoler og undervisningsinstitutioner kan få et gratis besøg med fremvisning af film samt uddybende foredrag. Tilmeld din skole efter først-til-mølle-princippet her.

 

 

 

 

Skriv en kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Name*

Email

Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].