Deltag i testrunden!

Let's Act!

Deltag i testrunden!

Deltag i næste testrunde af Let’s Act! Her kan elever mellem 12 og 16 år få en større forståelse for verdensmålene og klimaforandringer. Læringsplatformen indeholder emner om bæredygtig udvikling, CO2-udslip, biodiversitet, menneskerettigheder og forslag til, hvad vi skal gøre for at redde planeten.

Du kan godt glæde dig, for materialet er flot og intuitivt. Det er sjovt at være med til at teste. Du får ny inspiration til din undervisning. Dine elever får en unik mulighed for at bidrage til design af struktur, funktionalitet og indhold i materialet. Det er muligt at give klassen eller dine elever et certifikat fra projektet på deres bidrag.

Deltag ved at udfylde dit navn og e-mail i denne formular. Vi har også brug for, at du opgiver klassebetegnelse og antal elever på den klasse, som du vil teste med og skolens navn.

Let's Act! logo


Omfang
Det vil tage omkring fire til otte lektioner at teste med eleverne. Du skal dog også afsætte tid til at udfylde et spørgeskema. Eventuelt kan du også vælge at blive interviewet af det forsker-team fra VIA University College, som producerer følgeforskning.

Best practice video
Hvis du er en af den slags lærere, som har gode ideer og bruger forskellige slags online-værktøjer, så vil vi gerne bede dig om en særlig tjeneste. Kunne du lave en lille optagelse af et af de online-værktøjer, som du bruger? Vi skal bruge en række små film af 1½ minuts varighed, der inspirerer lærere i Europa til at bruge nye værktøjer.

Indholdet i læringsplatformen
Alt materialet i Let’s Act! læringsplatformen er forskningsbaseret.  Eleverne kan selv sidde med materialet. I slutningen af hvert tema, findes der en opgave, som skal løses fælles i klassen. Lige nu kan du tilgå lektion 1, som handler om, hvordan menneskerettigheder har formet de 17 verdensmål. Der er også temaer om, hvordan globaliseringen har ændret sig igennem historien, og hvordan den moderne velstand er baseret på kolonialisme og slavehandel. Bæredygtig udvikling og miljøforhold bliver grundigt gennemgået og udviklingen af de 17 verdensmål bliver forklaret. Temaerne er illustreret af videoer og eleverne skal løse spørgsmål ind imellem.

 

Lærervejledning
Lærere bliver hjulpet godt på vej af en fyldig lærervejledning med videoer og eksempler på den gode undervisning med udgangspunkt i Let’s Act! læringsplatformen. Vi har lagt vægt på blended learning, sådan at der er ideer til din undervisning såvel online som offline.

Sprog
Materialet er blevet udviklet på engelsk, og i løbet af januar og februar bliver det oversat til bulgarsk, italiensk, rumænsk og dansk. Derefter lægger vi det løbende op på platformen.

Fremgangsmåde
Lærere, som har meldt sig til at deltage får i løbet af januar tilsendt spørgeskema fra forskerteamet på VIA University College fra enten Lektor Michal Pilgaard eller lektor Maja Melballe Jensen. Michal og Maja vil gerne have viden om dine erfaringer med e-læring, inden du slipper dine elever løs i materialet. Der vil også være et spørgeskema efter du har prøvet at anvende Let’s Act! sammen med dine elever.

I januar og februar tester vi på lektion 1 og 2. Fra marts til april tester vi alle lektionerne 1-5 samlet. Når vi har tilrettet platformen med alle deltagende læreres feedback udgiver vi det endelige materiale juni 2023.

#SDG #Planet #ThereIsNoPlanetB #LetsAct! #GlobalEducation #GCE #Globalgoals

Let’s Act er co-finansieret af EU’s Erasmus+ program.

 

 

 

 

 

Der er lukket for kommentarer.