Dit liv – vores planet

Dit liv – vores planet

MUNDU er i gang med at udvikle nyt spændende undervisningsmateriale!

 

Dit liv – vores planet

Dit liv – vores planet er et forløb rettet mod udskolingselever. Formålet er at skabe større bevidsthed om bæredygtig udvikling og planetens grænser for eleverne gennem design thinking og scenariebaseret undervisning.

Eleverne skal i grupper hjælpe en  fiktiv tøjvirksomhed med at gøre deres produktion mere etisk og bæredygtig. Her skal eleverne gennem en t-shirts livscyklus – fra råmateriale til genbrugsmateriale- træffe de bedst mulige valg for kloden og dens beboere. Det vil gå op for eleverne, at det ikke altid er de etiske valg, der er de mest klimavenlige – og omvendt. Kan man både tage hensyn til menneskerettigheder og klimaet, hvis en t-shirt skal kunne betales af helt almindelige mennesker?

 

Doughnut-modellen

Rammen om forløbet er den økonomiske model Doughnut-modellen, som eleverne vil stifte bekendtskab med gennem forløbet. Doughnut-modellen er udviklet af den britiske økonom Kate Raworth, og beskriver, hvordan vi kan leve sådan, at vi både tager hensyn til både klima og sociale forhold.

Dit liv – vores planet er et samarbejde mellem MUNDU og Appbyggeren.

Vi vil gerne høre fra lærere, som kunne være interesserede i at samarbejde med os om dette projekt, Klik her, hvis du er interesseret!

 

 

Der er lukket for kommentarer.