Forestil dig 4.7

Forestil dig 4.7

I november 2019 var MUNDU med på konference i Helsinki om delmål 4.7. I alt 200 mennesker diskuterede, hvordan vi skal komme i mål med delmål 4.7. I den rapport, som nu er udgivet af Bridge 47, kan du læse opsummeringer af alle talerne, paneldebatterne, arbejdsgrupperne og de workshops, som blev afholdt til konferencen. Du kan også finde en opsummering om de forskellige temaer, der blev diskuteret. Rapporten er særlig indbydende, da den indeholder mange fotos og de flotte tegninger, som en tegner skabte undervejs.

Hvad er det nu delmål 4.7 er?

Undervis i bæredygtig udvikling og verdensborgerskab. Inden 2030 skal vi sikre, at alle elever og studerende opnår den viden og de evner, de behøver for at støtte op om bæredygtig udvikling. Det inkluderer blandt andet uddannelse i bæredygtig livsstil, menneskerettigheder, lighed mellem kønnene, promovering af en fredelig og ikke-voldelig kultur, verdensborgerskab samt påskønnelse af kulturel diversitet og kulturens bidrag til bæredygtig udvikling.

På Bridge 47 websiden kan du også finde en video. Her kan du møde flere af deltagerne, som taler om delmål 4.7’s betydning for transformativ livslang læring, om konferencen og om den vejviser til 4.7, som blev skabt på konferencen.

Historien stopper ikke her – nu er vi i gang med en proces, som peger på flere veje fremad for vores vejviser. Vores ambition er at opnå delmål 4.7 i Europa.

Konferencen blev støttet af Udenrigsministeriet og Undervisnings- og Kulturministeriet i Finland.

Læs rapporten og se videoen her. Læs vejviseren mod delmål 4.7 her.


Konferencen er produceret af Bridge 47 – Building Global Citizenship, som er et projekt skabt og implementeret af 16 europæiske og globale folkelige organisationer. Projektet vil mobilisere og gøre det globale civilsamfund i stand til at medvirke til en transformation hen mod global retfærdighed og udryddelse af fattigdom via Global Medborgerskabsundervisning.

Læs mere om Bridge 47 på dansk her.

Dette projekt er medfinansieret af Den Europæiske Union.

Skriv en kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name*

Email

Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.