Fredsplanetens orienteringsløb

Fredsplanetens orienteringsløb

Gratis udeskoledidaktisk tilbud til 5.-6. klasse

Krig og konflikt kan være svære emner at tale om i undervisningen. Det aktive og engagerende undervisningsforløb Fredsplanetens Orienteringsløb, taler om krig og fred i børnehøjde og hjælper børn med at forstå og sætte ord på, hvad fred er for en størrelse, og hvordan vi kan bekæmpe fordomme og forvandle Jorden til en “Fredsplanet”, så vi kan komme tættere på at realisere Verdensmål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner. 

 

MUNDU faciliterer løbet

To facilitatorer fra MUNDU kommer ud på skolerne og står for orienteringsløbet. MUNDU laver på forhånd ruten for orienteringsløbet i skolens nærområde. Eleverne scanner QR-koder på posterne med deres smartphones. Gennem løbet får eleverne til opgave at løse kreative opgaver og svare på og diskutere spørgsmål om fred, krig og solidaritet. Løbet starter og slutter på skolen og tager ca. 3 timer pr. klasse at gennemføre.

 

Op til 4 klasser pr. skole kan deltage. Klasserne sendes afsted forskudt af hinanden. MUNDU står for alt det praktiske. Læreren skal blot sørge for, at eleverne er delt op i grupper, klædt på til at være udendørs og har adgang til en smartphone per gruppe.

 

I uge 47-51 har MUNDU mulighed for at tilbyde forløbet gratis til en rækker skoler i forbindelse Europarådets Global Education Week. 

 

Udvikling og facilitering af Fredsplantens orienteringsløb finansieres af CISU.

 

MÅLGRUPPE: 5.-6. klasse

FAG: Dansk, idræt, kristendom og tværfagligt

TIDSFORBRUG: 3 timer per klasse

ANTAL ELEVER: Op til cirka 75

PRIS: Gratis for skoler i uge 47-51, 2023.

Bestil forløbet her