Gæstelærere:
Mellem & Sydamerika

← Gå tilbage

Bertha Pagaza

Bertha Pagaza: Peru

Bertha er født i Peru i 1965. Hun er uddannet skuespiller og teaterlærer. Indtil hun bosatte sig i Danmark i 1992, arbejdede hun med teater, TV og film i Peru. I Danmark har hun videreuddannet sig inden for teatervidenskab og arbejdet meget med formidling af peruviansk kultur. Bertha fortæller med stor indlevelse om Peru, om dagligdag, levevilkår og kultur. Hun inddrager gerne billeder, musik, dans og drama.

 

David Gaarden

David Gaarden: Guatemala

David har rejst, studeret og arbejdet i Guatemala og har også familie i landet. Derfor har han mange spændende anekdoter om hverdagen på landet og den indianske maya-kultur, som giver stof til refleksion og samtale. David kan også invitere til at lave tortilla og danse til traditionel musik. David kan også tage alvorlige temaer som økonomisk ulighed, racisme, kønsdiskrimination og magtmisbrug op og gøre dem konkrete og forståelige.

 

Flor de Maria Breuning

Flor de Maria Breuning: El Salvador

Flor ønsker at dele sin kultur gennem musik, sang og dans, som er en del af dagligdagen for børn i El Salvador. Flor underviser også i maleri, der i El Salvador betragtes som sjælens sprog. Hun fortæller om farvernes betydning, og sætter eleverne i gang med at male på forskellige materialer som papir, træ og stof. Flor introducerer også gerne en speciel teknik med genanvendelse af papir og planter til fremstilling af papirprodukter.

 

Grisell Gonzales Bravo

Grisell Gonzales Bravo: Cuba

Grisell er professionel danser fra Cuba, der i dag lever af at undervise i dans i Danmark. Hun tilbyder både undervisning i zumba og i de cubanske og latinamerikanske par-danse. Hun inddrager også afro-cubansk sang på spansk. Grissel vil også gerne undervise i cubansk madlavning og dele sin passion for den afro-cubanske madkultur.
Få mere at vide om Grisell på hendes website.

 

Line Jespersgaard Jakobsen

Line Jespersgaard Jakobsen: Bolivia

Line har arbejdet, studeret og rejst i Bolivia og har sat sig godt ind i landets kultur, historie og politiske forhold. Alt efter aldersgruppe formidler Line Bolivias mangfoldighed i både befolkning, klima, natur og gastronomi på indlevende og visuel maner. Særligt fokus på indfødte folk og vandproblematikker. Af og til tager Line sin Bolivianske ven med, der gerne underviser eleverne i regndans fra Amazonas og fortæller historier fra sit hjemland.

 

Gæstelærer

Marbella Martensen: Venezuela

Marbella kan fortælle om hverdagsliv og levevilkår i Venezuela, som er hendes fødeland. Hun har særlig fokus på den udprægede blandingskultur af afrikanere, indianere og europære. En del af kulturen er piñata-traditionen, som kan sammenlignes med vores slå-katten-af-tønden. Marbella sætter gerne eleverne i gang med at holde deres egen piñata-festlighed og udforme en piñata i papmache. Hun instruerer også i dans.

 

Maria de la Luz

Maria de la Luz: Mexico

Maria er født og opvokset, uddannet korrespondent og filmproduceri Mexico. Dér har hun arbejdet hos landets største tv-selskab. I Danmark har hun beskæftiget sig med kultur -og jazzfestivaler og er manager for udenlandske bands og solister. Hun har også arbejdet som tv- og radio-producer og lavet reklamer og dokumentarfilm. Som gæstelærer kan Maria blandt andet fortælle om den festlige og farverige fejring af “De Dødes Dag” i Mexico.

 

Roy Pascal og George Rampersad

Roy Pascal og George Rampersad: Trinidad & Tobago

Roy og George er professionelle musikere fra olietøndernes og calypsoens hjemland Trinidad & Tobago. Sammen optræder de med den caribiske calypso, hvor de medbringer originale olietønder og slagtøjsinstrumenter. Roy og George fortæller gerne om deres lands turbulente historie, multietniske befolkning, mangfoldige kultur og caribisk hverdagsliv i det hele taget. Og ikke mindst om den årligt tilbagevendende begivenhed: karnevalet, som udover at være en årlig fest også er en livsform. (NB: Roy og George kan også bookes hver for sig.)

← Gå tilbage