Gæstelærere: Asien

← Gå tilbage

Amir Zainorin

Amir Zainorin: Malaysia

Amir er født i 1963 i Malaysia. I 2002 flyttede han til Danmark efter en årrække i USA. Amir har arbejdet i reklamebranchen, i dag er han beskæftiget som billedkunstner. I sine værker arbejder han med rigtig mange forskellige materialer – ofte genbrug. Temaerne i hans værker kredser om magt, penge og kulturmøde – tit blandet med humor. Amir har mange kunstudstillinger og -projekter bag sig og har stor erfaring i af lave kunstworkshops for børn.

 

Berit Madsen

Berit Madsen: Nepal, Tibet og Iran

Som etnograf har Berit opholdt sig meget i Nepal og Tibet, og hun har indgående kendskab til områderne, deres folk og kultur. Berit er også dokumentar-filminstruktør og har lavet en række film om børns livsvilkår i Nepal og Tibet. Senest har hun haft stor succes med dokumentar-filmen Sepideh. Filmen portrætterer en iransk pige med en ukuelig drøm om at udforske rummet som astronaut. Samtidig giver den et indblik i livet som ung i Iran i dag.

 

Kim Ngyuen

Kim Ngyuen: Vietnam

Kim er uddannet lærer fra Sydvietnam og pædagog fra Danmark. Hun kom til Danmark som flygtning i 1981. Kim kan fortælle om Vietnam og blandt andet hjælpe eleverne med at arrangere en vietnamesisk børnefest. En gang om året holder vietnamesiske børn nemlig en fest for livet. Festen foregår i fuldmånens skær. Her går børnene rundt i deres lokalområde, med farvestrålende papirlamper i hænderne på udkig efter “drengen i månen”.

 

Omar Zia

Omar Zia: Afghanistan

Omar er født i Afghanistan og kom til Danmark som 13-årig. Han er i dag uddannet socialrådgiver og arbejder med integration. Derudover er han formand for Aarhus-afdelingen af organisationen From street to school. Organisationen arbejder for at udsatte afghanske børn kommer i skole. Omar har indgående kendskab til børns levevilkår og skolegang i Afghanistan, og kan give et indblik i, hvad det vil sige at være barn i et fattigt og kriseramt land.

 

Pia Lund Poulsen

Pia Lund Poulsen: Indonesien og Malaysia

Pia er antropolog og kender af  Sydøstasien. Hun har boet, studeret og arbejdet i Malaysia og Indonesien. Hun har udviklet genstandskassen og undervisningsmaterialet Ved foden af Merapi, og kan undervise om vulkaner og naturkatastrofer i Indonesien. Hun kan også fortælle om religion, hverdag og kultur i Asien. Pia har desuden arbejdet med indvandring og identitet og kan fortælle om kærlighed på tværs af nationaliteter.

 

Eloha Habibi: Afghanistan

Eloha kom med sin familie til Danmark fra Afghanistan som 6-årig. De første år boede familien på forskellige asylcentre. I dag har Eloha en kandidat i virksomhedsstudier og snart også en kandidat i journalistik. Lige nu arbejder hun som TV-reporter på TV2/Fyn. Eloha kan give en personlig beretning om, hvad det vil sige at være flygtning, og fortælle om Afghanistan, især om forhold for afghanske kvinder og børn. Hun engagerer eleverne i undervisningen med genstande, film, billeder og øvelser.

 

Rahim Dawar

Rahim Dawar: Afghanistan

Rahim kom for flere år siden til Aarhus som flygtning fra Afghanistan. Rahim viser billeder og fortæller om Afghanistan og de forhold, der førte til, at han flygtede. Han kan give en personlig beretning om, hvad det vil sige at være flygtning. Han kommer også omkring den afghanske kultur og har blandt andet en traditionel afghansk klædedragt med. Rahim kan også instruere i afghansk madlavning eller forskellige lege og spil.

 

Reiko Tange

Reiko Tange: Japan

Reiko er født i 1946 i Japan. Hun er uddannet indenfor kalligrafi og tuschmaling i Japan og i Hong Kong. Desuden har hun en uddannelse som kunsthåndværker fra Danmark. Hun har arbejdet med billedkunst, tryk og kalligrafi. Reiko har boet i Danmark i siden 1972, og har meget undervisningserfaring. Hun kan lave forløb med elever i alle aldre indenfor glasarbejde, litografi, keramik, tegl, cement og bronze.

 

Ripudaman Singh

Ripudaman Singh: Indien

Ripudaman er sikh og kommer fra Punjab, den nordlige del af Indien. Han kan fortælle om det at være sikh: Hvad vil det sige? Hvilke traditioner og skikke holder sikher? Hvorfor går de med turban? Hvad betyder den? Hvorfor klipper sikher ikke deres hår? Hvordan lever den unge generation af sikher? Ripudaman kan også fortælle om Indien generelt og om landets store mangfoldighed. Desuden er han en passioneret fotograf og står bag foto-projektet Time Travel Aarhus.

 

Rahul Amin Kajol

Rahul Amin Kajol: Bangladesh

Ruhul arbejder under kunstnernavnet RA Kajol. Han er født i Bangladesh, men har boet i Danmark siden 1986. Han er uddannet i keramik, tegning og maleri og har udstillet i hele verden. RA Kajol er kendt for sit Traffic Art, hvor han udfører gade- og gårdmalerier sammen med lokale børn og voksne. RA Kajol kan lave kunstworkshops sammen med eleverne.
Læs mere RA Kajols website.

 

Reema Thakur: Indien

Reema kan fortælle om indisk historie, religion og kultur. Reema kan for eksempel også lære klassen, hvordan man tager sari på, den dragt som de fleste indiske kvinder bærer. Hun kan desuden tage klassen med i skolekøkkenet og lave indisk mad med mange krydderier. Reema er uddannet indenfor økonomi og finansiering. Hun og hendes familie har boet i Århus siden 2013. Reema taler dansk med indisk accent.

 

Sangeeta Bhushan

Sangeeta Bhushan: Indien

Sangeeta er fra Indien, hvor hun er vokset op i et velhavende miljø. Hun er uddannet skolelærer med speciale i ernæring og hjemkundskab. Sangeeta kan fortælle om kontrasternes Indien – et land, hvor flertallet lever i fattigdom, og nogle få lever i stor rigdom – med et særlig fokus på børn og unges levevilkår. Hun har også et stort indblik i den indiske madkultur og kan fortælle om mad- og spisetraditioner og lave indiske retter sammen med eleverne.

 

Sonja Salminen

Sonja Salminen: Indien

Sonja er etnograf med speciale i Indiens kultur og religion. Sonja har beskæftiget sig med kvindernes situation, herunder bryllupsskikke, vold, enkebrænding og menneskerettigheder. Derudover har hun studeret kastesystemet, børnearbejde og det moderne liv i Nordindien og Gandhis liv og lære. Sonja er en erfaren og vidende formidler, der kan skræddersy spændende undervisningsforløb til forskellige aldersgrupper.

 

Steen Carlsen

Steen Carlsen: Afrika og Himalaya

Steen er ingeniør og har undervist i fysik i gymnasiet. Han har rejst i Himalaya og Afrika og har arbejdet med vandkraft, vindkraft, solceller og solvarme. Steen kan med stor indlevelse fortælle spændende beretninger om det udfordrende arbejde med at udtænke og implementere simple teknologiske løsninger på udfordringer i fattige landsbyer, fx problemer med mangel på elektricitet, køling og jorderosion.

 

Gæstelærer

Young-Suk No: Sydkorea

I hjertet er jeg først og fremmest digter og kunstner. Sådan beskriver Young sig selv. Hun er født og opvokset i Korea, men har boet i Danmark siden 1983. Young har læst engelsk og koreansk på universitetet og studeret Østasiens og Koreas historie, kultur og filosofi. Young kan fortælle om at være barn i Korea, om kønsopdelt skolegang, tabuiseret seksualitet, ungdomskultur og meget mere.

 

← Gå tilbage