Gæstelærere: Mellemøsten

← Gå tilbage

Gæstelærer

Abeer Malakha: Irak

Abeer er opvokset i Irak. Hans familie tilhører kaldæerne, en minoritet i Irak. Kaldæerne nedstammer fra det gamle Babylonien. De har deres eget sprog og kultur og er overvejende katolikker. Abeer fortæller om sin opvækst i Irak, om landets historie, fabler og sagn, kultur og traditioner. Han kan desuden krydre sit oplæg med kaldæisk og arabisk dans, og går heller ikke af vejen for at lære lidt mavedans fra sig.

 

Berit Madsen

Berit Madsen: Nepal, Tibet og Iran

Som etnograf har Berit opholdt sig meget i Nepal og Tibet, og hun har indgående kendskab til områderne, deres folk og kultur. Berit er også dokumentar-filminstruktør og har lavet en række film om børns livsvilkår i Nepal og Tibet. Senest har hun haft stor succes med dokumentar-filmen Sepideh. Filmen portrætterer en iransk pige med en ukuelig drøm om at udforske rummet som astronaut. Samtidig giver den et indblik i livet som ung i Iran i dag.

 

DHIP logo

Aktive i Det Danske Hus i Palæstina

Det Danske Hus i Palæstina er en dansk NGO placeret i Ramallah på Vestbredden. Hvert år kommer danske unge til Huset, som frivillige eller praktikanter i palæstinensiske organisationer og flygtningelejre. Her oplever de den palæstinensiske hverdag på godt og ondt. De kan som gæstelærere fortælle om alt fra dagligdagen under en besættelse til at plukke oliven og at vænne maven til at spise hummus hver dag.

 

Morteza Seghali

Morteza Seghali: Iran

Morteza kom til Danmark som politisk flygtning fra Iran, hvor han arbejdede som journalist og skuespiller. I dag er Morteza eventyrfortæller og børne- og ungdomsbogsforfatter, og han fået udgivet flere bøger og teaterstykker i Danmark og Iran. Morteza holder foredrag om Mellemøsten, islam og sine bøger. Han laver også en blanding af fortælling og teater, hvor han iført sin djinn-dragt og med raslende tamburin bringer sin egne persisk-inspirerede eventyr til live.

 

Rabih Azad Ahmad

Rabih Azad Ahmad: Palæstina og Libanon

Rabihs forældre kommer fra Palæstina, men Rabih selv er født i en flygtningelejr i Sydlibanon. Rabih bor nu i Danmark, hvor han har studeret jura på Århus Universitet og er aktiv i politik. Rabih kan fortælle om Palæstina-problematikken, og om hvordan det er at være barn og vokse op i en flygtningelejr. Rabih kan både fortælle om børns levevilkår i flygtningelejre i Libanon og på Vestbredden.

 

Walid Zaher

Walid Zaher: Palæstina og Libanon

Walid er palæstinenser og født i Libanon, og bor nu i Danmark. Walid er uddannet pædagog og er blandt andet formand for IndvandrerRadio i Aarhus og IDFAD (Indvandrer-Dansk forening for Anti-Diskrimination i Aarhus). Walid er født og opvokset i en flygtningelejr og både fortælle om børns levevilkår i flygtningelejre i Libanon og på Vestbredden. Han kan også sætte Palæstina-problematikken ind i en historisk og social ramme.

 

← Gå tilbage