Historiefortællere

← Gå tilbage

Anders Shagembe

Anders Shagembe: Traditionelle kulturer og historiefortælling

Anders er fortæller, musiker, danser, skuespiller, instruktør. Anders kan lave traditionel historiefortælling, både østafrikansk, indiansk og nordisk, med musik, rytmer, dans og inddragelse af publikum. De ældre elever kan kan udfordre med spørgsmålet om, hvad rigdom egentlig er. Han mener, at vi kan lære meget af traditionelle kulturer, der ofte besidder en anden slags rigdom end den materielle. Hvad det er, kan du læse mere om på hans website.

 

Anna Mette Bladt

Anna Mette Bladt: Danske eventyr, myter og sagn

Anna Mette er cand.mag. og velbevandret i historier om guderne i den nordiske mytologi, nordiske fabler, folkeeventyr og sagn. Som underviser fandt hun ud af, at eleverne hverken kan huske årstal eller forklaringer – men gode historier hænger ved. Anna Mette mestrer fortællinger på hele skalaen fra de underfundige eventyr om trolde og nisser for de små over bloddryppende heltesagn for de lidt større til myter og sagn med flere lag og fortolkningsvinkler for de ældste.

 

Ann Mari Urwald

Ann Mari Urwald: Eventyr fra hele verden

Ann Mari er eventyrfortæller og forfatter. Hun fortæller eventyr fra hele verden om de fromme og de frække, de dumme og de kloge og om alt det mod, der skal til for at leve. Hør for eksempel om hvordan eleven sætter sin lærer på plads i Asien eller Afrika, og om hvordan den gode trofaste hund redder sin ven. Tilhørerne inddrages med sang, råb, bevægelser og dans. Med de mindre elever kan eventyrene dramatiseres/leges. Læs mere på hendes website.

 

Jens Mührmann Lund

Jens Mührmann Lund: Indianske fortællinger, sange og danse

Jens kaldes også Langsomme hund. Det er hans indianske navn. Jens’ kendskab til indianere stammer fra adskillige ophold i indianerreservater forskellige steder i Nordamerika. Jens fortæller indianske myter med stor indlevelse og teatralske virkemidler og instruerer i indianske sange og danse. Undervejs oplyser han eleverne om sangene og dansenes symbolik, betydning og brug blandt indianerne.

 

Klavs Moltzen

Klavs Moltzen: Myter fra hele verden

Klavs er uddannet illustrator, tegner og lærer. Ordene er hans pensel, hans fantasi er farvepaletten, og publikum er det hvide lærred, hvorpå handlingen udspiller sig i levende penselstrøg for det indre blik. Klavs har fokus på myten, som har givet mennesket svar på livets gåder siden tidernes morgen. Med sine fortællinger om magiske kræfter, mægtige guder, fantastiske helte og skrækkelige uhyrer tager han tilhørerne med på rundtur i verdens kulturer.

 

← Gå tilbage