Doughnut-økonomi

Doughnut-økonomi

Få et foredrag om Kate Raworth’s bud på, hvordan vi kan opfylde planetens og alle menneskers behov samtidig.

Foredraget er dialogbaseret og krydret med film, quiz, cases og bringer således doughnut-økonomien i øjenhøjde og gør temaet håndgribeligt.

Det her handler slet ikke om oliekogte kager. Årsagen til at begrebet kaldes for doughnut-økonomi er, at de to cirkler skaber en form, som på en prik ligner en doughnut. Tænk på formen som et kompas for menneskelig fremgang i det 21.århundrede. Målet er at alle mennesker får opfyldt deres behov indenfor planetens midler.

Doughnutten består af to koncentriske cirkler. Den inderste ring indeholder den sociale basis – de almenmenneskelige behov, og den yderste ring skal sikre, at vi ikke overforbruger af planetens rigdomme. Imellem disse to ringe ligger doughnutten. Her er der økologisk tryghed og social retfærdighed. Her kan mennesker trives.

I dette foredrag stifter eleverne bekendtskab med en ny økonomisk tankegang for bæredygtighed, som giver håb i forhold til alle vore globale kriser. Eleverne får en basis-forståelse af doughnut-økonomiens 12 sociale og 9 økologiske dimensioner.

Hør mere om doughnut-økonomi i Kate Raworths TED foredrag fra 2018.

MÅLGRUPPE:  Grundskole fra 7.kl., ungdomsuddannelser og undervisere

FAG: Dansk, samfundsfag og tværfagligt

TIDSFORBRUG: 1,5 time

ANTAL DELTAGERE: 80-100 

PRIS: 4100 kr. + transport for to oplægsholdere.

Bestil →