Mindeord

Mindeord

MUNDU’s formand Mads Bentsen har skrevet mindeord om sekretariatsleder Susanne Pascal, som sov stille ind fredag aften.

I weekenden mistede vi Susanne. Siden hun blev diagnosticeret med kræft, har hun skiftevis været i bedring og forværring. I weekenden sov hun stille ind omgivet af sin nærmeste familie.

Susanne var idealist og en ildsjæl. Hun troede til det sidste, at verden kan ændres til det bedre. En verden som bygger på retfærdighed og solidariske principper bliver kun skabt gennem en verdensborgerlig dannelse. Det brugte Susanne alt sin energi på – også da det kneb med energien.

Susanne var en klippe af ro i MUNDU omgivet af et oprørt hav. Når vi andre blev nervøse og bekymrede over økonomi eller ændrede ansøgningsvilkår, var Susannes rolige svar som oftest: ”det har vi prøvet før”. Susannes ro smittede og spredte sig blandt os andre.

Susanne var ved MUNDU i en menneskealder, hvis man også tæller tiden med, da organisationen hed O3V. Da jeg startede som frivillig, var hun der sammen med Sonja – en lørdag aften til kl.21. Vi sluttede af med at sidde og fortælle historier lang tid efter programmet var slut. Den aften står som noget helt særligt for mig. For den fortæller en historie om det engagement og ligeværd, som prægede hendes tilgang til andre mennesker.

Kære Susanne!

Du har betydet utroligt meget for rigtig mange mennesker, og jeg ved at du vil blive savnet. Tak for den du var og for dit utrættelige arbejde for først O3V og senere MUNDU. Vi kommer til at mangle dit humør, din viden og erfaring, dine fantastiske menneskelige egenskaber og din sans for en retfærdig verden – vi kommer til at mangle dig.

Tak for den du var.

Æret være Susannes minde

 

// Mads Bentsen

Bestyrelsesformand i MUNDU

Familien har sendt dette:

Kære venner og familie,

Fredag aften mistede vi vores elskede Susanne. Hun har kæmpet en hård kamp, siden hun blev diagnosticeret med lungekræft. I fredags fik Susanne ro med os tre ved sin side. Alle ved, hvor stor en betydning Susanne har for os og alle omkring sig. Hendes død kommer som et chok, og viser hvor uretfærdig en sygdom som kræft er. Retfærdighed, solidaritet og medmenneskelighed er noget Susanne i høj grad stod for og har bragt videre til os. Det vil fortsætte.

Vi håber, I vil være med til at ære hendes minde.

En borgerlig bisættelse vil finde sted ved Kapellet på Nordre Kirkegård lørdag den 20. juni kl. 11.30. Grundet tiden vil det foregå udendørs, så alle der har lyst til at møde op kan være med i trygge rammer. Som Susanne ville det, er der plads til alle.

Vi vil blive glade for efterfølgende at se jer til mindesammenkomst på Selskabspavillonen i Risskov, hvor der vil være lidt mad og drikke samt mulighed for at mindes Susanne.

Det er en sørgelig begivenhed, men vi vil sætte pris på sammen at kunne fejre glæden ved livet i Susannes ånd.

Kærlige hilsner / Lots of love
Sophia, Lea & Roy

Praktisk information:
Nordre Kirkegård
Kirkegårdsvej 26
8200 Århus N

Selskabspavillonen Risskov
Ferdinands Plads 1
8240 Risskov

Skriv en kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Name*

Email

Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].