MUNDU fylder 30 år!

MUNDU fylder 30 år!

Den første august 2020 har MUNDU 30 års fødselsdag. Hvis du ikke helt ved, hvor længe det er siden, så tag med os en tur ned af mindernes allé:

I 1990 blev Nelson Mandela løsladt efter 27 år i fængsel på Robben Island. Samme år brændte færgen Scandinavian Star, og 158 personer omkom. De ansvarlige for færgens sikkerhed er endnu ikke blevet stillet til ansvar. Øst- og Vesttyskland blev genforenet som ét land, efter at have været delt i to af både en pagt, politik og en mur. Panamas diktator Manuelo Noriega overgav sig til de amerikanske tropper. Både skuespilleren Emma Watson og Caroline Wozniacki blev født i 1990.

Og så var det også i 1990, at Tim Bernes Lee lagde sidste hånd på det, som skulle blive vor alles uundværlige WWW. WWW er et http system til at afvikle information og kommunikation via computere. Det består af en http-protokol, html-kode og en browser, som bruges til at afvikle systemet i.

MUNDU startede som Oplysningscenter om den 3.verden. Det var en slags skoletjeneste i og omkring Århus. Cirka 40 forskellige organisationer og aktører besluttede at starte centeret efter flere års planlægning samt en brugerundersøgelse. Bag det nye center stod blandt andet Mellemfolkelig Samvirke – Århus, African Cultural Association,  Dansk AFS, Genvej til Udvikling. Danmarks Journalisthøjskole, U-landsgruppen på Århus Læreruddannelse, Århus Kommunes Skoleforvaltning, Kvindernes U-landsudvalg – Århus,  HK’s Internationale Udvalg, Arbejdernes Internationale Forum, Caribien Komiteen, Kirkernes U-landsudvalg, Dansk International Bosætningsservice, Folkekirkens Nødhjælp – Århus, FN-forbundet – Århus,  Ghana Venskabsgrupperne, International Student Center, Dansk-Cubansk Venskabsforening, Nepenthes, U-landsimporten, Utamaduni, Foreningen for Latinamerikansk Kultur og Musikformidling, IBIS, International Børnesolidaritet, Mellemamerika Komitteen, Venskabsforeningen Danmark-Burkina Faso m.fl.

En 30 års fødselsdag er en vigtig milepæl. Det er både en rund fødselsdag og en slut på de bekymringsfrie tyvere (lige bortset fra, at både O3V og MUNDU aldrig har oplevet bekymringsfriheden). Nu starter vi et nyt kapitel i livet.  Lad os håbe, at det bliver med mange nye muligheder – og hvis MUNDU var et menneske: en periode, hvor der kan forventes mere ansvar og forpligtelse.

Vi fejrer MUNDU’s fødselsdag med kage og åbent hus senere på året.

 

 

 

Skriv en kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Name*

Email

Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].