MUNDU har fået ny formand

MUNDUs nye formand Mads Bentsen

MUNDU har fået ny formand

Ved sidste generalforsamling skete der en mindre omrokering i bestyrelsen, og senere valgte vi en ny formand.

 

Bestyrelsens sammensætning

Bestyrelsen består nu af en god blanding af folk fra undervisningsverdenen, fra det faglige internationale solidaritetsmiljø og fra folkelige organisationer.

Fra den pædagogiske verden har vi Mads Bentsen, lærer på VUC i Sønderborg, Lone G.M. Jørgensen, skoleleder i Tilst Skole, Marianne Leth, lektor på læreruddannelsen i Århus og den nyvalgte lærer og konsulent Lasse Højstrup Sørensen. Fra den faglige har vi socialpædagog og formand for AIF/LO Bo Hamburger (næstformand) og Jørgen Mørck (suppleant) og fra organisationerne har vi Ph. d. studerende Sofie Pedersen (Det Danske Hus i Palæstina), Lykke Valentin (DIB), Susanne Rasmussen (Geografforbundet, suppleant) og Donna Mayer (Mellemamerika Komiteen, suppleant).

 

Ny formand i MUNDU

Ved det første bestyrelsesmøde valgte den hidtidige formand Marianne Leth at gå af efter mere end 10 år i spidsen for foreningen. Som ny formand valgte bestyrelsen Mads Bentsen, som indtrådte i bestyrelsen i 2014. Mads har været frivillig i MUNDU i en årrække, især i forbindelse med udvikling og afvikling af Uretfærdig Middag. Mads er 31 år, uddannet lærer fra VIAUC, hvor han skrev afsluttende opgave med udgangspunkt i Uretfærdig Middag og det verdensborgerlige dannelsessyn. MUNDUs nye formand bor i Haderslev og arbejder som lærer på VUC i Sønderborg.

MUNDU takker Marianne Leth mange gange for sin indsats igennem årene.

 

Arm aber sexy

Et par ord fra den nye formand:

Berlins daværende borgmester Klaus Wowereit vekslede en økonomisk svaghed til en økonomisk optur, da han i 2003 sagde ”Berlin ist arm, aber sexy”. Tre år senere havde Berlin udviklet sig til den kulturelle metropol som mange af de europæiske hovedstæder ser mod for inspiration, innovation og kreativ udvikling.

Citatet har potentiale til at bliver overført til MUNDU. For på trods af at 2015 umiddelbart har været et år i politisk og økonomisk modvind, aftvinger det ligeledes kreativitet og innovation. MUNDU har altid været kendt for at være både kreativ og innovativ, og når man kigger i spåkuglen, ser fremtiden lysere ud. Vi kommer til at arbejde benhårdt for at udvikle organisationen til at blive et videnscenter som vil være synlig i den offentlige debat, og som vil give et væsentligt mere nuanceret billede af hele verden og den kulturelle mangfoldighed, end den bliver fremstillet i dag.

På trods af en politisk uambitiøs udviklingspolitik går kulturel forståelse og almen mellemmenneskelig nysgerrighed ikke af mode. Tværtimod bliver det tiltagende vigtigere evner og forudsætninger i målet for en retfærdig verden.

Med tanke på vores tradition for kreative, sjove og oplysende projekter fristes man til at, på nydansk og i lettere omskrevet form, at sige: ”We might be poor, but we are fucking sexy”.

/Mads Bentsen

 

Skriv en kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name*

Email

Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.