Skoleaktiviteter i festugen

Tiger_Ra_Kajol_Skoleaktiviteter

Skoleaktiviteter i festugen

Igen i år arrangerer MUNDU gratis globale skoleaktiviteter i forbindelse med Verdensspejl Festival i Århus Festuge.

Verdensmål og verdensmaling

Ra Kajol _ skoleaktiviteterVi har været så heldige, at street art-kunstneren Ra Kajol  har sagt ja til at komme og stå for en af skoleaktiviteterne. Kajol bor i Danmark og kommer oprindeligt fra Bangladesh. Han har studeret keramik, tegning og maling på Institute of Fine Arts, Dhaka Universitet.

Kajol er inspireret af gade- eller gulvmaling fra Bangladesh – alpona. Han skaber farvestrålende trafik-kunst med naivistiske figurer. Og han har malet veje i både Grækenland, USA og Tjekkiet. Både børn og voksne bliver inviteret med til at producere et større kunstværk i samarbejde med kunstneren.

Elever som deltager i skoleaktiviteter vil blive inspireret af FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling. De færdige kunstværker vil pryde Ridehuset i Aarhus Festuge.

Hvis verdens træer kunne tale

Tidligere var 45 % af kloden dækket af skov. Dengang levede mange flere mennesker i og af skoven. I dag dækker skoven kun en tredjedel af kloden, og 300 millioner mennesker bor og ernærer sig ved skove. Skoven er stadig meget vigtig for menneskerne, men den lever ikke med i vores dagligdag på samme måde som tidligere.

De yngste elever får tilbud om at høre spændende og frygtelige historier om, hvordan verdens træer har det. Skovene bærer på dybe hemmeligheder, og menneskets skæbne er stærkt knyttet til træerne. Historierne bliver fortalt under skoven midt inde i Ridehuset. Under en skov? Ja, der hænger en skov omvendt ned fra loftet.

Skoleaktiviteten for indskolingen er ledet af organisationen Verdens Skove, som arbejder for en rigere skov-natur og for at give skoven mere værdi for flere mennesker.

Skoleaktiviteten “Verdensmål i maling” varer 2 timer og finder sted mandag til fredag klokken 10, 11 og 12. Skoleaktiviteten “Hvis træer kunne tale” varer 1 time og finder sted mandag til fredag klokken 9, 10 og 11. Tilmelding via verdensspejl@verdensspejl.dk.

Skriv en kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name*

Email

Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.