Seminar for middagsværter

Middagsvært

Seminar den 13.november i Aarhus

Vores uretfærdige rollespil om verdens tilstand mangler middagsværter, der kan lede slagets gang.

Har du lyst til at gøre danske skoleelever bevidste om temaer som fattigdom, ressourcefordeling, overbefolkning, adgang til rent drikkevand og mad og andre globale problemstillinger? Til at prøve kræfter med dramapædagogiske virkemidler i formidling? Og til at tage med ud på danske skoler, sammen med et hold engagerede frivillige?
…Så er du måske en af MUNDUs nye frivillige middagsværter til Uretfærdig Middag?
Så kom til seminar i Aarhus og lær alt om Uretfærdig Middag og få ny inspiration til dramapædagogisk formidling  (“gamle” middagsværter er også velkomne).
Hvad er en Uretfærdig Middag?
Uretfærdig Middag henvender sig til de ældste elever i grundskolen og unge på ungdomsuddannelser. Uretfærdig Middag er et rollespil, der sætter fokus på tunge temaer som fattigdom, flygtningepolitik og handelsbarrierer på en anderledes engagerende måde. Et måltid mad bliver sat på højkant i et sansemættet spil om verdens ressourcer. Deltagerne placerer sig ved fem borde, der repræsenterer de fem verdensdele, og middagsværterne fordeler service, mad og vand mellem bordene svarende til den faktiske ressourcefordeling i verden. I alt er der nok til alle. Resten af spillet går ud på at handle, forhandle, tuske, fuske, flygte, sælge/købe arbejdskraft, energi og mad. Middagsværterne spiller med som spindoktorer, provokatører, grænsevagter, politi og rådgivere. Undervejs får deltagerne information om faktuelle forhold.
Spillet varer to-tre timer og slutter af med et FN-topmøde, hvor deltagerne fortæller, hvordan de oplevede spillet, og hvad de tager med sig fra det.
De Uretfærdige Middage løber af stablen regelmæssigt hele året undtagen i skoleferier. Vi besøger skoler, efterskoler, højskoler og andre rundt omkring i Danmark.
Du skal afsætte cirka 4 timer til hvert skolebesøg. Inden forløbet bruger man tid på at gøre klar. Derudover skal du afsætte tid til transport til og fra Uretfærdig Middag. Og så er det vigtigt, at du bruger tid på at forberede dig grundigt til din rolle som middagsvært.
Vi forventer … 
  • at du vil bruge tid på at sætte dig ordentligt ind i konceptet og de roller du tildeles forud for hvert skolebesøg. Du bliver sat grundigt ind i konceptet og forløbet og modtager en drejebog og et minileksikon til forløbet.
  • at du er interesseret i globale temaer
  • at du kan brænde igennem med budskaberne
  • at du kan tage med til middage som bliver afholdt i dagtimerne.
NB. Du modtager et honorar på 500 kr. og får dækket udgifter til transport for hver Uretfærdig Middag, du deltager i.
Foreløbigt program
16.00 – 16.30 Velkommen, præsentation af Uretfærdig Middag
16.30 – 17.30 Formidlingsteknik og dramapædagogiske øvelser
17.30 – 18.00 Forberedelse af Uretfærdig Middag
18.00 – 20.00 Vi gennemspiller en Uretfærdig Middag
20.00 – 21.00 Evaluering, metoder og diskussion samt tak for i dag.
Tilmeld dig her
Klik her for at tilmelde dig. Der er en lille brugerbetaling på kr. 50 for seminaret.
Arrangører

Bridge 47 logo

Seminaret er arrangeret af MUNDU og Bridge 47 og med-finansieret af Den Europæiske Union.

Bridge 47 – Building Global Citizenship – er et projekt, som vil inspirere mennesker til at gøre mere for hinanden og for planeten. Vi kan lære at gøre tingene bedre, at leve efter værdier, som gør en forskel.

Dette gør vi ved at bringe mennesker sammen for at dele og lære fra hinanden. Vi kommer med løsninger i stedet for problemer, vi støtter i stedet for at kritisere. Vi har en stærk tro på, at der er stor værdi i forskellige holdninger fra mennesker fra alle typer baggrunde og kulturer.